Sønderborg vil hjælpe kontanthjælpsmodtagere med småjobs

Når kontanthjælpsloftet træder i kraft vil 180 borgere miste en del af deres kontanthjælp. Det vil kommunen afhjælpe ved at tilbyde småjobs.

Kontanthjælpsloftet betyder at 24 procent af kontanthjælpemodtagerne i Sønderborg bliver trukket i deres kontanthjælp fra 1. oktober i år.

Derfor vil kommunen nu bruge småjobs eller dag-til-dag jobs for at borgerne kan prøve enkle jobs af, som ikke kræver fuldtid eller længere ansættelser. Igennem to år har jobcenteret tilbudt kontanthjælpsmodtagere småjobs i virksomheder i få timer eller dage, og den erfaring vil de gerne bruge til at hjælpe borgere ud på arbejdsmarkedet.

- Vi har for eksempel haft en virksomhed der kontaktede os og havde 15-20 biler der skulle vaskes og vi skaffede så tre medarbejdere, siger projektansvarlig på Jobcenter Sønderborg Linette Stave Gebel til TV SYD.

quote

De her små skridt kan bane vejen for at de bliver selvforsørgende og kommer ud af kontanthjælpssystemet.

Linette Stave Gebel.

En af dem, der startede i et dag-til-dag job er Jan Jakobsen. Han startede med at arbejde otte timer i Silvan.

- Det betød utrolig meget. Jeg har jo været ud på arbejdsmarkedet, og jeg havde det meget dårligt med at jeg ikke kunne holde til det mere. Chancen for at komme her til Silvan og møde en masse kunder er en stor befrielse, siger Jan Jakobsen til TV SYD.

Hos Jobcenter Sønderborg mener de at dag-til-dag jobs er oplagte, når borgerne skal vænne sig til et arbejde.

- De få timer er en fordel for den her målgruppe, for de er ikke i stand til at varetage et fuldtidsjob lige nu, men de her små skridt kan bane vejen for at de bliver selvforsørgende og kommer ud af kontanthjælpssystemet, siger Linette Stave Gebel.

Efterfølgende er Jan Jakobsen blevet ansat i en flexjob-stilling i Silvan og arbejder nu 15 timer om ugen.