Sønderjysk brandværns-tradition er sikret overlevelse med ny aftale

Den særlige sønderjyske tradition med frivillige brandværn er nu officielt sikret overlevelse i den nye struktur med større og centrale redningsenheder på tværs af kommunegrænser.

Nu er der underskrevet brandslukningsaftaler mellem de 28 frivillige brandværn i Sønderjylland og Brand & Redning Sønderjylland. 

Brand & Redning Sønderjylland dækker kommunerne fra Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner.

Underskrivningen af aftalerne er kulminationen på et halvt års forhandling. Aftalen betyder ensartede vilkår for alle de 28 frivillige brandværn, men samtidig en hensyntagen også til den historiske frivillige kulturarv. De nye aftaler indeholder også udviklingsmuligheder og fremtidsperspektiver.

De frivillige brandværn er en særlig sønderjysk tradition, der har overlevet siden tysker-tiden. Det ældste brandværn i Sønderjylland er fra 1869 - men de frivillige brandværns rolle og eksistens har været truet af omorganiseringen af det kommunale beredskab.

quote

Det er en blåstempling af de frivillige brandværn

Lars Damkjær, brandkaptajn, Gram frivillige Brandværn

- Det er en blåstempling af de frivillige brandværn, at der nu er lavet en fælles aftale, der sikrer vores rolle i fremtidens beredskab, siger brandkaptajn Lars Damkjær fra Gram frivillige Brandværn til TV SYD.

Brandslukningsaftalerne mellem de 28 frivillige brandværn i Sønderjylland og Brand & Redning Sønderjylland blev underskrevet onsdag eftermiddag i byrådssalen i Haderslev, hvor formanden for Brand & Redning Sønderjylland, borgmester H.P. Geil, (V), Haderslev, underskrev på Brand & Redning Sønderjyllands vegne i overværelse af omkring 50 frivillige brandfolk fra de 28 brandværn.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.