Søværnet satte sejl til charmeoffensiv

Der er konkurrence om at fange de unges opmærksomhed, når det kommer til uddannelse. Derfor holdt Søværnet i dag åbent skib.

Torsdag var 25 maskinmesterstuderende fra SIMAC og Fredercia Maskinmesterskole taget til Fredercia Havn. De var inviteret ombord på Forsvarets skib ROTA, som en del af kampagnen World Careers. Her ville Søværnet forsøge at give et indblik i livet omborg og samtidig rekrutere de studerende til at blive maskinstekniske officerer.

World Careers

World Careers er en kampagne som på vegne af Det Blå Danmark, skal vise de jobmulighederne, der er i de maritime erhverv.

- Vi mangler simpelthen officerer i forsvaret og specielt i søværnet, siger oversergent Jawad Sundoo fra Forsvarets Rekruttering til TV SYD.

Han forklarer, at man i år skal bruge 20 nye maskintekniske officerer. Målet er at få omkring 60 ansøgninger i alt for at opnå det ønskede antal kvalificerede ansøgere, men lige nu har man kun modtaget 22 ansøgninger.

- Der er stor konkurrence om at få de her maskinmestre. Vi gør det her for at vise dem, at der er de her muligheder i Forsvaret, hvor de både kan tage en uddannelse og en lederuddannelse. De kan også få nogle oplevelser hos os, som de ikke kan andre steder, siger Jawad Sundoo.

Patrick Pedersen fra Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg var en af de studerende, der var på besøg. Han ved dog ikke, om Søværnet er hans fremtidige arbejdsplads.

- Jeg ved ikke endnu, om det er noget for mig.  Jeg må se, om det er noget, der fanger min interesse, når jeg engang skal søge job – men spændende, det er det i hvert fald, så jeg vil ikke udelukke det, siger han.

Typisk vil maskinmestrene i forsvaret komme ud at arbejde på fregatter eller inspektionsskibe, der sejler mange steder i verden.