Sommerhuslejere: Vi vil have gode internetforbindelser

Udlejerne af sommerhusene i Danmark må til udbyderne af gode internet- og tv-forbindelser. Ellers er sommerhusene svære at leje ud til turisterne.

De danske feriehuse kan ikke længere nøjes med at være nuttede eller sågar lækre. Der skal puttes noget mere ind i dem: En god internetforbindelse.

- De sommerhuse, der ikke har internet eller en langsom fobindelse, kan vi faktisk ikke leje ud, siger servicetekniker hos Novasol gennem 14 år, Henning Due Thorning.

Han står hos en af de sommerhusejere, der netop har fået installeret en højhastighedsforbindelse gennem Stofa. Han håber, at det giver pote.

- Det er jo sådan nu om dage, at der ud af familien mindst er en, der har behov for at arbejde selv om vedkommende er på ferie, og så er det jo ikke så godt, hvis internetforbindelse er så dårlig, at børnene "stjæler" den, når de spiller på deres computer, siger Henning Nørgaard fra Skjern.

En undersøgelse foretaget af Userneeds svarer knap 3 ud af 4 danske turister , at de har prøvet at være på ferie, hvor internetforbindelsen var dårlig. Samtidig siger knap en tredjedel, at de lægger vægt på, at der er adgang til ordentlig bredbånd, hvor de tager på ferie.

- Hvis vi som i dag har lidt dårligt vejr, så ved vi jo, at ungerne og forældrene har computere og tablets med, og de skulle jo gerne kunne fungere alle på een gang. Ellers har vi dem stående oppe på kontoret med det samme, siger Henning Due Thorning, Novasol.