Spiludvikler: Sluk fjernsynet og læg din ipad væk!

Hvis det står til Emma Husted, så skal vi spille flere bræt- og kortspil. Derfor har hun udviklet sit eget spil.

- Charmen ved at lukke i et huk var fantastisk, så det er med, siger den ene direktør. - Ja, det må man også gerne.  Man må gerne lukke i et hug, bekræfter den anden.

Diskussionen går livligt rundt om bordet, hvor Emma Husted fra Vandel sidder og spiller kortspillet Stix med de to direktører i firmaet Game Inventors, der har udgivet hendes spil.

Selv har hun altid været glad for kort- og brætspil, og derfor besluttede hun sig for at skabe sit eget spil.

- Jeg syntes ikke, at der var noget ligesom det, og så tænkte jeg, at det kunne være sjovt at lave noget, som ikke er lavet i forvejen, fortæller Emma Husted til TV SYD.

Spillet spilles med kort med numre på, og nogle små pinde, hvor der står missioner på, som man skal udføre. Og så gælder det ellers om at komme af med alle sine kort i en fart.

Ved bordet i huset i Vandel bliver der både grinet og bandet undervejs i spillet, men mest bliver der hygget. Det er netop det, der er pointen med spillet fortæller Emma Husted.

-  Altså kom nu væk fra de fjernsyn og ipad, og giv noget mere nærvær til din familie siger Emma Husted, til spørgsmålet om, hvad spillet egentlig skal give folk.

quote

Altså kom nu væk fra de fjernsyn og ipad, og giv noget mere nærvær til din familie. 

Emma Husted, Spiludvikler, Vandel.

Selv er hun vokset op med spil, og det  vil hun gerne give videre.

- Jeg har altid syntes, at det var hyggeligt at spille i stedet for at sidde med hovedet begravet i en ipad eller en telefon, siger Emma Husted.  - At spille er bare hyggeligt og nærværende på en anden måde, forklarer hun.

Og hun er ikke den eneste, der har det på den måde. Bogforretninger melder om et øget salg af brætspil i de seneste år, og den tendens kan den ene af de to direktører i Game Inventors, Morten Skovhus godt mærke. Også han mener, at hygge er nøgleordet.

- Jeg tror, at folk har fundet ud af, at vi har brug for de små afbræk i hverdagen, hvor vi som familie sætter os ned, og hygger os med hinanden. Og der er brætspil en fantastisk motor til at drive en samtale om, hvordan det egentlig går med dette og hint, mener Morten Skovhus.  

Bræt- og kortspillenes stigende popularitet håber Emma Husted at hendes spil kan nyde godt af.

- Jamen, jeg håber da, at det bliver det nye UNO. Det håber jeg da, siger hun og smiler.