Springsteen-koncert fik fremragende anmeldelser – og dog

Pressen synes, at Bruce Springsteen gav en fremragende koncert i Horsens onsdag. Men voldsom kritik af lyden.

Aviserne er generelt begejstrede for den koncert, Bruce Springsteen og hans band gav i Horsens onsdag aften.

Dog er en enkelt avis meget kritisk overfor lyden.

Men først de positive. Her er BT’s konklusion:

Koncerten i Horsens var måske nok ikke helt oppe at ringe med den magiske aften på Roskilde hvor tre år siden, men den aften var altså enestående og helt magisk, næsten overjordisk.

Så mindre kan sgu gøre det, for uanset hvad så leverer Bruce Springsteen og E-Street Band som liveband på et niveau, som selv de bedste af deres konkurrenter har svært ved blot lejlighedsvis at nå op på. Chefen og band kommer altså bare op på dét niveau på jævnlig basis!

Og det kom vi også i Horsens med Bruce Springsteen i et fuldstændig forrygende humør og en i store træk sublim sætliste simpelthen skabt til sådan en smuk sommeraften.

 

Også Horsens Folkeblad er begejstrede:

Så lykkedes det: Bruce Springsteen i Horsens. Og sikke en fest. Tre timer og 20 minutter med masser af hitsange, masser at synge med på, ønsker, som blev opfyldt, og flere godbidder til de trofaste fans, der samler på særlige oplevelser. Alt sammen på en sommeraften, hvor man kunne sidde i skjorteærmer, selv om koncerten først sluttede hen ad midnat.

 

Og Jyllands-Posten:

I Horsens kunne den kontante og kunstneriske kasse hurtigt opgøres efter sidste tone forsvandt med et suk: Springsteen spillede endnu en succesrig og nærværende dansk koncert, der dog var mere ujævn og mindre magisk end den historiske mirakel-manifestation på Roskilde Festivalen i 2012.

Det overvejende tændte og tårnhøje niveau i Horsens var ingen overraskelse.

Sensationen indtræffer snarere den dag, Springsteen spiller en middelmådig eller dårlig koncert på dansk grund.

 

Men Ekstra Bladet – syntes, at lyden var forfærdelig:

Det fik vi heller ikke denne gang, for den 66-årige spillemand begik musikalsk selvmord igen i sit efterhånden obligatorisk rungende lydbillede, hvor man kan skimte hans hæse stemme mellem en masse buldrende bas og trommer, mens flere numres op til fire guitarer forsvinder fuldstændig.

Det er et mareridt, der tilsyneladende aldrig ender, fordi Springsteen insisterer på ikke at arbejde konstruktivt med et stadions akustik, der kan forbedres betragteligt ved hjælp af ekstra højttalere, som Coldplay eksempelvis mindede om i Parken for nyligt.