Statsforvaltningen kigger på tre regionsrådsformænd

Statsforvaltningen undersøger, om Carls Holst, Bent Hansen og Jens Stenbæk spillede dobbeltroller, da pensionskasse vandt milliardkontrakter i deres regioner.

Statsforvaltningen vil nu kigge på, om tre tidligere og nuværende regionsrådformænd var inhabile, da pensionskassen PKA fik milliardkontrakter i deres regioner. Sagen handler om den tidligere formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland og Jens Stenbæk (V) fra Region Sjælland.

De havde topposter i PKA, da pensionskassen var en del af konsortier, som vandt udbud om at bygge psykiatriske sygehuse i Vejle og Skejby samt en fødeafdeling i Slagelse.

Ingen af regionsrådsformændene var med til at beslutte, at PKA skulle vinde de store opgaver. 

Afviser dobbeltrolle

Carl Holst forklarede onsdag til TV SYD, at han erklærede sig inhabil i beslutningen, men han ledte regionsrådsmødet, hvor det blev besluttet at sende opgaven i udbud.

De to andre syddanske regionsrådsmedlemmer, Poul Erik Svendsen (S) og Bo Libergren (V), som også havde poster i PKA, erklærede sig også inhabile, da beslutningen skulle tages i regionsrådet.

Ifølge forskningschef Roger Buch fra journalisthøjskolen kan der alligevel være tale om inhabilitet, og han mener, at Carl Holst tidligere burde have trukket sig fra en af posterne.

- Interessen fra regionen er jo klart at få den billigst mulige bygning af en god kvalitet, mens det fra pensionskassen handler om at få mest muligt for den vare, man sælger. Så der er per definition modsatrettede kræfter, udtalte han for nylig til DR.