Statsministeren udskriver valg på skolerne

Lars Løkke Rasmussen trykker på knappen, og de kommende tre uger skal unge skoleelever føre valgkamp til Skolevalg 2017.

For at gøre det hele så autentisk som muligt så er det den rigtige statsminister, der er med til at skyde forløbet i gang, som kulminerer med valgdagen den 2. februar.

Målet med Skolevalg 2017 er at få flere unge til at interessere sig for politik. Erfaringer fra det seneste valg i 2015 viser nemlig, at det er en god idé.

Danske unge indtager en førsteplads på ranglisten over politisk interesse blandt de 15-19-årige, men når det gælder det med at komme til stemmeboksen, så kniber det lidt.

I løbet af tre uger skal eleverne ude på skolerne igennem tre moduler, hvor de både skal vælge mærkesager og prøve kræfter med at lave deres egen kampagne.

Skolevalg 2017 er for elever på de tre øverste klassetrin, og der er mere end 62.000 elever, der kan stemme.

Her i TV SYDs sendeområde bliver der afholdt Skolevalg 2017 på 117 skoler.

Sidste gang der var valg i skolerne, blev det blå blok, der fik sejren. Især Venstre klarede sig godt blandt de helt unge.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.