Status: Yderligere mandskab sendes til Endelave til olieudslip

Mandag morgen sender Sydøstjyllands Brandvæsen yderligere mandskab til Endelave for at være klar til at gå i aktion, hvis der er flydt olie ind på Sydøen.

Hele weekenden har miljøskibe og helikoptere holdt øje med, om det portugisiske containerskib Victoria, som fredag gik på grund ved Fyns Hoved, har haft olieudslip. 

quote

Vi gør det for at være på den sikre side. Da det er mørkt, kan vi endnu ikke se, om der er kommet olie ind på strandene, men vi vil være klar til at gå i aktion, hvis det viser sig at være tilfældet.

Dennis Ottosen, direktør, Sydøstjyllands Brandvæsen

Der er fundet olierester på strandene ved blandt andet As Vig og på Endelave, og derfor sendte Sydøstjyllands Brandvæsen allerede søndag otte mand til Endelave for at holde øje med udviklingen, og mandag morgen er yderligere seks mand sendt afsted til øen med morgenfærgen.

- Vi gør det for at være på den sikre side. Da det er mørkt, kan vi endnu ikke se, om der er kommet olie ind på strandene, men vi vil være klar til at gå i aktion, hvis det viser sig at være tilfældet, siger direktør ved Sydøstjyllands Brandvæsen Dennis Ottosen til TV SYD.