Storken er kommet til Rudbøl

En stork har i de seneste to uger holdt til i den gamle legendariske storkerede i Rudbøl. Det lader til, at storken ikke har i sinde at forlade landsbyens storkerede lige med det samme.

En stork har i nu to uger holdt til i en rede i Rudbøl ved Tønder. Det skriver Storkene.dk.

Storken bruger stort set storkereden som overnatningsplads hver nat, hvilket er et godt tegn.

- Det faktum, at storken nu har holdt til igennem mange dage på samme rede, er et tegn på, at den er tilfreds med både området og storkereden og formentlig nu blot venter på at få besøg af en mage, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.

Sidst Rudbøl havde storke i reden var i 2007, hvor et ungt storkepar holdt ud et par uger før de forsvandt igen. I 2006 var der unger i reden, men alle unger omkom under en meget tør sommer.

Nu er det så spændende, om 2015 bliver året hvor det lykkes for et storkepar i Rudbøl at få unger på vingerne. Storken der opholder sig i byens rede er en ung stork på tre år. Dens ringmærkning afslører, at det drejer sig en om stork der er udruget i en rede på øen Føhr i 2012. Og det er første gang den er spottet og aflæst siden den forlod reden i sensommeren samme år.

Ønsker du at besøge reden i Rudbøl, så oplyser Storkene.dk, at det er vigtigt at give storken størst muligt ro. Den er stadig efter to uger noget nervøs og kan derfor være let at opskræmme. Derfor tilrådes det, at vise størst mulig hensyntagen.

Sidste år fulgte TV SYD storkene i Smedager på tætteste hold med et webkamera. Igen i år er kameraet sat op, og snart kan du følge med her på siden.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.