Stormflod på vej: Her finder du hjælp, der hvor du bor

Faren for oversvømmelser og vandskader lurer i det østlige Sydjylland. Her kan du finde hjælp og vejledning til at komme igennem vandmasserne.

Oprustningen til den vandstigning, DMI har varslet fra kl. 16 onsdag, er lige nu i fuld gang. Sandsække er fyldt op, dæmninger er lagt ud, og kommuner og beredskab har sat alle kræfter ind på at gardere sig mod vandmasserne. På DMI.dk kan du følge med i stigningen minut for minut.

Her kan du se, hvilke muligheder du har i din kommune. 

Sønderborg Kommune

Her kan borgere afhente tomme sandsække på brandstationerne i Sønderborg, Nordborg og Gråsten.   På parkeringspladsen ved Nørrebro 1 ved havnen i Sønderborg kan man hente fyldte sandsække.

Fra kl. 12 vil lokale brandmænd være til stede med fyldestationer på brandstationerne i Gråsten og Nordborg, hvor der også er mulighed for at få udleveret fyldte sandsække.

Kommunen har netop oprettet en hotline, som man kan ringe til, hvis man bor i de lavtliggende og kystnære områder. Her kan du få svar på om netop dit hus eller sommerhus er i fare for oversvømning. Nummeret er 74630070. 

Har du andre spørgsmål, sidder de klar på kommunens Facebookside til at svare dig. Det er også her kommunen løbende vil informere om vandstanden.

Aabenraa Kommune

Du kan frit hente sandsække på brandstationen i Aabenraa. Den ligger på Pilemosen 21. De er klar fra kl. 12. Du skal selv medbringe trailer, skovl og evt. arbejdshandsker, for du skal selv fylde sækkene.

På Aabenraa Kommunes hjemmeside kan du se detaljerede kort over de områder, der forventes at blive ramt af vandstigningen. På kommunes Facebookside opdaterer de løbende. 

Haderslev Kommune 

Beredskabet har i nat lagt sandsække ud, og i dag er de i gang med at sætte pumper op og lægge mobildæmninger ud.

Har du brug for sandsække til dit hus, kan du finde dem i Haderslev ved Falckstationen på Aabenraavej, i Sandersvig på Rylevej og i Vilstrup på parkeringspladsen ved Havvejen 74-78. Sækkene fylder du selv op, så husk skovl og handsker.

haderslev.dk kan du snart finde et kort, hvor det er muligt at se, om dit hus er i risiko for at blive ramt af vandmasserne. 

kommunens Facebookside vil de løbende holde dig opdateret. 

Kolding Kommune

I Kolding midtby er der udlagt depoter med sandsække på Bredgade ved Bones, Sdr. Torv ved Citybåden, Pakhustorvet og på Kongebrogade.

Lige nu er kommunen i gang med at se på, hvordan de kan dæmme op for vandet i sommerhusområderne. Det er muligt, at der senere på dagen bliver etableret depoter med sandsække i disse områder. I så fald informerer kommune om det på deres Facebookside.

Du kan også følge udviklingen på kommunens Twitter. Desuden opfordres borgere til at stille spørgsmål på facebooksiden i stedet for at ringe.

På Kolding Kommunes hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du skal forholde dig til uvejr.

I forvejen har beredskabet lagt sandsække ud ved Riberdyb, Jens Holms Vej og langs Kolding Å for at dæmme op for oversvømmelser.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.