Stort hotelprojekt strandet i sandet

Et stort kystprojekt ved Blåvand bliver foreløbig ikke til noget. Planklagenævnet har underkendt Varde Kommunes lokalplan.

Et meget omtalt hotelprojekt, hvor det er planlagt at bygge 50 nye hotelboliger på Hafnia-grunden ved Blåvand, er gået i stå.

Planklagenævnet har torsdag ophævet Varde Kommunes vedtagelse af lokalplanen for området. Det betyder, at den ikke længere gælder. 

Kommunen går i tænkeboks

Vardes borgmester Erik Buhl fortæller til TV SYD, at han endnu ikke har læst afgørelsen.

Derfor ønsker han ikke at kommentere sagen nærmere.

- Vi tager afgørelsen til efterretning, og så må vi se, hvad vi nu gør. Men det bliver formentlig først efter efterårsferien, at vi tager stilling.

Heller ikke Preben Friis-Hauge, der er formand for Plan- og Teknikudvalget, er særlig snakkesalig, men siger dog, at afgørelsen kommer bag på ham.

Derfor ved han heller ikke, hvad Varde Kommune nu gør.

- Vi skal først have nogle fagfolk til at læse afgørelsen godt og grundigt igennem, siger han.

Mere hensyn til naturen

Planklagenævnet skriver i sin afgørelse, at hvis Varde Kommune vil forsøge at lave en ny lokalplan, skal der laves nye undersøgelser, fordi der skal tages mere hensyn til de markfirben og strandtudser, der lever i området.

Folketinget gav dispensation

Hotelprojektet ved Blåvand var et af de ti projekter, som Folketinget i 2015 gav dispensation for.

Selvom det ligger indenfor kystbeskyttelseslinien.

Trods mange protester fra beboere i området vedtog et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti den nu skrottede lokalplan den 6. februar 2018.