SuperBrugsen i Toftlund får pris for sit sociale ansvar

Torsdag uddelte Tønder Kommune Den Sociale Virksomhedspris på ECCO Conference Center i Tønder. SuperBrugsen i Toftlund løb med prisen.

For ottende gang uddelte Tønder Kommune torsdag aften Den Sociale Virksomhedspris. Prisen på 25.000 kroner går i år til en virksomhed, der har gjort en ekstra indsats for at ansætte folk på særlige vilkår og tage sig af sygemeldte medarbejdere.

Vinderen blev SuperBrugsen i Toftlund, der selvsagt er glade for prisen. TV SYD talte inden overrækkelsen med medarbejdere og uddeler om nomineringen til prisen.

- Jeg føler, at jeg er en del af samfundet. Jeg sidder ikke bare derhjemme, som jeg har gjort i flere år på grund af sygdom, fortæller butiksassistent i SuperBrugsen Toftlund, Tanja Harder, til TV SYD.

quote

Jeg bliver ikke presset ind i en opgave, som jeg ikke kan klare - eller hvor jeg hurtigt når egne grænser. 

Tanja Harder, butiksassistent, SuperBrugsen Toftlund

Hun har haft en kronisk rygsygdom, som endte med kontanthjælp og rollator. Så hun begyndte med kun ni timers arbejde om ugen.

- Jeg bliver ikke presset ind i en opgave, som jeg ikke kan klare - eller hvor jeg hurtigt når egne grænser. Når du får lov til at begynde, for at komme i gang igen, så holder de meget øje med dig. Du bliver ikke udfordret for meget, så du kan komme stille og roligt i gang, uddyber butiksassistenten.

quote

De sidste tre-fire stykker hos os er kommet videre på den måde, og har fået et rigtigt job bagefter.

Søren Lindholm, uddeler, SuperBrugsen Toftlund

Prismodtageren skulle findes blandt syv indstillede virksomheder: SuperBrugsen Toftlund, Tønder Forsyning, SAPA, Hjemmeplejen distrikt Tønder Vest, Bostøtte §85 Fællesområdet, Tønnisgaard Naturcenter og Tønder Gymnasium.

SuperBrugsen fik altså prisen – netop for indsatsen overfor folk med særlige vilkår og sygemeldte medarbejdere.

- Det er dejligt at folk kommer ud, så det er vigtigt, at vi alle gør et eller andet. Vi synes, det fungerer rigtig fint. De sidste tre-fire stykker hos os er kommet videre på den måde, og har fået et rigtigt job bagefter. Så det er rigtig vigtigt for os alle sammen, slutter uddeler Søren Lindholm.

Tanja Harder er efter opstartsforløbet blevet fastansat i SuperBrugsen i Toftlund.

Fakta

Med Den Sociale Virksomhedspris ønsker Tønder Kommune at anerkende, at erhvervslivet i Tønder Kommune tager et socialt ansvar, hvor mange lokale virksomheder gør en stor indsats for at fremme et rummeligt arbejdsmarked.
 
I år har Arbejdsmarkedsudvalget besluttet, at prisen skal tildeles én eller flere virksomheder, som har udvist særlig stor social ansvarlighed og gjort en forskel for at fastholde egne sygemeldte medarbejdere og/eller gør en særlig indsats gennem eksempelvis ansættelse på særlige vilkår.
 
Prisen, som er på 25.000 kr., uddeles af kommunens Arbejdsmarkedsudvalg i samarbejde med Dialogforum.