Svenskere overtager campingplads på Rømø

Den kommunale Lakolk Strand Camping på Rømø skal drives af svenskere de næste 20 år. Det betyder millioninvesteringer i udviklingen af campingpladsen.

Tønder Kommune har indgået en aftale med den svenske campinggigant First Camp om driften af Lakolk Strand Camping på Rømø de næste 20 år. Det blev offentliggjort på et kommunalbestyrelsesmøde fredag, hvor TV SYD var med.

Campingpladsen har længe trængt til en renovering – en opgave kommunen ikke har kunnet løfte. Derfor er de også glade for endelig at  kunne overlade campingpladsen i andre hænder.

- Lakolk Strand Camping har et meget stort potentiale, der bliver forløst ved, at et større selskab overtager. De har et stort markedsføringsapperat og kan udvikle campingpladsen. Det flyder rigtig godt sammen med den turistudvikling, vi har gang i i Tønder Kommune, siger Tønders borgmester, Henrik Frandsen, til TV SYD. 

 

Aftalen forpligter blandt andet den nye driftsoperatør til i løbet af de første fem år at gennemføre investeringer i campingpladsen på i alt ni millioner kroner. Investeringerne kommer til udtryk i en gennemgribende opgradering af pladsen, hvor både udearealer, aktiviteter og bygninger renoveres og nyskabes.

 

quote

Lakolk Strand Camping har et meget stort potentiale, der bliver forløst ved, at et større selskab overtager.

Henrik Frandsen,  borgmester i Tønder

 

- Vi har en million gæster i vores netværk, og de søger hele tiden nye og spændende områder at besøge. Rømø er et stort feriområde, og så er det samtidig strategisk godt placeret tæt på Tyskland, siger administrerende direktør i First Camp, Unni Åström, til TV SYD.

First Camps overtagelse af Lakolk Strand Camping betyder samtidig farvel til campingpladsens mangeårige lejrchef Kurt Madsen, der efter 24 år på posten går på pension.