Svindlet for knap 10.000 kr: Han lød ærlig

Det endte galt, da Ole Schultz fra Fredericia forsøgte at købe et brugt kamera på DBA. I stedet blev han svindlet for 9570 kr.

En flink mand

- Svindleren lyd overbevisende. Han lød som en ærlig og flink mand, fortæller Ole Schultz til TV SYD om den mand, der over telefonen fik ham overtalt til at overføre knap 10.000 kr. via mobile pay for et brugt Canon kamera.

Ole Schultz bor i Fredericia, og han er ikke den eneste, der er blevet franarret store pengebeløb. TV SYD har kendskab til seks andre, der været udsat for et svindelnummer, som ligner det, Ole Schultz blev udsat for.

Finder ofre på DBA

Svindlen fungerer ved, at svindleren kontakter folk, der efterlyser bestemte varer gennem Den Blå Avis. I Ole Schultz tilfælde fortalte svindleren, at han havde haft en blodprop, og derfor måtte opgive at fotografere. Derfor ville han af med sit dyre Canon kamera.

- Jeg talte i telefon med ham flere gange i forbindelse med købet, fortæller Ole Schultz til TV SYD og fortsætter; - Han var altid god til at tage sin telefon og til at svare på SMS'er. I hvert fald indtil købet var gennemført, så svarede han ikke sin telefon mere, og jeg kunne ikke få kontakt med ham, siger Ole Schultz.

Mobiloverførsler

Svindleren sagde til Ole Schulz, at han ikke havde mobile pay, og bad ham overføre pengene til et familiemedlems konto.

Det gjorde Ole Schultz så, og da svindleren senere tilbød ham, at han kunne købe en ekstra linse med for knap 5000 kr. ekstra, anede Ole Schultz ikke uråd, og overførte pengene. Denne gang til en anden mobile pay konto, der angiveligt tilhørte et andet familiemedlem.

Politiet efterforsker stadig sagen, og de undersøger nu om modtagerne af de to overførsler selv er blevet svindlet.

Stjålen identitet

Under hele forløbet udgav svindleren sig for at være en Jesper Hegaard fra Skagen. Efter at købet var gennemført fandt Ole Schultz frem til nummeret på Jesper Hegaard og ringede til ham. Og Jesper Hegaard er skam virkelig nok.

Men hans umiddelbare reaktion da Ole Schultz fortalte sin historie var  "Åh nej, ikke igen. Du er langt fra den første."

Jesper Hegaard har oplevet at en svindler udgiver sig for at være ham. Når folk så opdager, at de er blever fuppet  finder de Jesper Hegaard og kontakter ham. Jesper Hegaard har selv meldt sagen til politiet.

Vær forsigtig på nettet

Sydøstjyllands Politi fortæller TV SYD, at de efterforsker sagen, og de opfordrer generelt folk til at være forsigtige, når de handler over nettet.