Syd- og sønderjyder er gode til græskar

Lørdag skal otte kæmpegræskar vejes, for at kåre Danmarks største græskar anno 2015. Hele fire af de otte græskar kommer fra Syd- og Sønderjylland.

DM i Kæmpegræskar bliver lørdag afgjort for ottende gang i Tivoli. I år er otte deltagere fra hele landet tilmeldt konkurrencen, og hele fire af dem kommer fra det syd- og sønderjyske. Men de sønderjyske græskar får kamp til stregen.

Sidste år måtte alle se sig slået af Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald ved Ringkøbing, som løb af med sejren med et kæmpegræskar på hele 276 kilo.  Kim Engbro Bøndegaard er med igen i år, og han spår sig selv gode vinderchancer.

Det har været en skidt sommer for avl af kæmpegræskar, så det bliver nok tæt løb om 1. pladsen. Danmarksrekorden er fra 2012 og på svimlende 451,2 kilo.

- Det er igen med spænding vi imødeser årets DM i Kæmpegræskar. Vejret har ikke været ideelt for græskardyrkning i år, men hvem ved, måske ligger der en Danmarksrekord og venter på at blive afsløret? Der er sendt frø ud til mange deltagere i år, og frugten af det ser ud til at give en spændende konkurrence, siger Ivar Lund, der er medarrangør af DM i Kæmpegræskar og græskarekspert, i en pressemeddelelse.

Her er årets otte deltagere:

Jørgen Øllegaard Jensen, Nr. Nebel
Lars Madsen, Gråsten
Christoph Hommelhoff, Gråsten
Kim Engbro Bøndergaard, Spjald
Max Grønlund, Lystrup
Jens Bendix Nielsen, Nordborg
Oscar Andreas Lund, Hjørring
Nina Tin Rasmussen, Mørke