Sydbank konverterer landbrugsgæld for en halv mia. kr

Sydbank hjælper de mest effektive landmænd med deres gæld. Aabenraa-bankens halvårsregnskab viser et overskud på 643 mio. kr.

Sydbank nedskriver en halv mia. kr af udvalgte landmænds gæld og konverterer den til ansvarlig lånekapital. Det betyder, at landmændene bliver knap så belastet af afdrag og renter på de lån, der konverteres. Til gengæld skal landmændene blandt andet love ikke at gældsætte sig yderligere.

På den måde holder banken hånden under landmændene samtidig med, at den regner med at få sine penge hjem en dag i stedet for at afskrive dem helt.

Sydbank indgår aftaler med den gruppe af landmænd, som er de mest effektive og sandsynligvis overlever i erhvervet.

Bankaktier steg torsdag

Sydbanks aktie klarede sig torsdag bedst af alle danske bankaktier på Københavns Fondsbørs. Sydbank-aktien steg 2,70 pct til kurs 201,30.
Det seneste år er aktien faldt med knap 21 pct., men det seneste halve år er den kommet stærkt igen med en stigning på knap otte pct.
Torsdag begyndte med stigninger til alle bankerne i det toneangivende indeks. Både Jyske Bank, Nordea og Danske Bank steg og endte dagen i plus. Forklaringen skal sandsynligvis tilskrives fredagens tale ved chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, og forventningen til, at hun justerer renten op.

- Regeringens landbrugspakke, som bakkes op af den finansielle sektor, har til formål at skabe et bedre perspektiv for de mest effektive, men forgældede landmænd, som har en fremtid i dansk landbrug. I Sydbank vil vi bidrage til at skabe et perspektiv for de mest effektive landbrug med negativ egenkapital og tilbyder derfor at konvertere en del af deres bankgæld til ansvarlig lånekapital i løbet af 2. halvår 2016. Tiltaget vil ikke belaste kunderne, aktionærerne eller banken, men konverterer gæld for 500 mio. kr., som allerede er nedskrevet, siger Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, i en pressemeddelelse.

Banken har haft en god start på 2016 med sine udlån, som er steget med 4,5 mia. kr., svarende til en stigning på seks pct. Nedskrivningerne på udlån faldt 63 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det samlede resultat for første halvår 2016 viser et plus på 643 mio. kr.

På negativsiden tæller et fald på seks pct. i forhold til samme periode i 2015 i basisindtjening på 2.101 mio. kr. Det er et fald på 6 pct. i forhold til samme periode i 2015, hvor basisindtjeningen var historisk høj.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.