Syg mands bombetrusler udløste stor politi-aktion i nat

Natten til tirsdag skabte en psykisk syg mand frygt i Sønderborg, da han råbte, at han var i besiddelse af en maskinpistol, og at han ville sprænge en bombe.

Kort efter klokken 02 i nat slog nervøse naboer og forbipasserende på Kærvej i Sønderborg alarm til politiet, der ikke turde tage nogen chancer, da en 44-årig dansk mand opførte sig i truende.

- Manden råbte, at han havde både maskinpistol og andre våben og truede med at sprænge sig selv og lejligheden i luften, siger Anders Hansen, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, tirsdag morgen til TV SYD.

Med den seneste uges begivenheder i Tyskland i erindring, tilkaldte vagtchefen derfor politiets reaktions-patrulje, der er trænet i sådanne situationer og kan benytte særlige våben.

Samtidig omringede andre patruljer området, hvor manden først havde virket truende på gaden og senere gik ind i sin lejlighed. Patruljen slog derfor døren op til lejligheden med en rambuk og overmandede uden problemer den 44-årige.

- Vi har ransaget hele lejligheden, og der var heldigvis ingen våben eller sprængstoffer, siger Anders Hansen.

Den 44-årige mand viser ifølge politiet tegn på at være psykisk syg og påvirket af både spiritus og medicin - og det er uklart, hvorfor han fremsatte truslerne. Det vil han i løbet af formiddagen blive afhørt om og derefter formentlig overladt til psykiatrisk behandling.