Sygehus i Horsens skal have plads til flere babyer

Regionsrådet i Region Midtjylland har onsdag bevilget penge til at projektere et nyt og større barselsafsnit på sygehuset i Horsens.

Flere og flere børn kommer til verden på sygehuset i Horsens. I 2013 var her 1.800 fødsler om året. Nu er tallet oppe på ca. 2.150. 

Det giver stort pres på de 14 barselsstuer, som er indrettet i et tidligere patienthotel.

Et nyt afsnit skal have plads til 20 nyfødte babyer og deres familier. Frem til 2025 ventes antallet af fødsler i Horsens at stige til 2.660.

- Med indretningen af et nyt barselsafsnit får vi den nødvendige fleksibilitet i spidsbelastningsperioder. Vi bliver også bedre gearede til den befolkningstilvækst, vi ser frem til i Horsens-området, siger chefjordemoder Jeanette Ziska, Hospitalsenheden Horsens.

Det nye barselsafsnit skal også fjerne et logistisk problem med at føde- og barselsafsnittene er geografisk adskilte.  Et nyt afsnit skal indrettes i sygehusets kvindehus.

- Personalet har i dag ikke mulighed for at arbejde sammen i det daglige. Det ser vi meget frem til at kunne gøre, for det kan være med til at forbedre samarbejdet yderligere, siger Jeanette Ziska.