Temashop ansætter socialt udsatte og døve

Temashop.dk, der ligger ved Fredericia, fik i foråret en investering fra Den Sociale Kapitalfond på tre millioner, fordi de ansætter udsatte mennesker.

Den sociale kapitalfond investerer i socialt ansvarlige virksomheder, der kan vokse og skabe muligheder for udsatte mennesker. Fonden har fra 2011-2016 lavet 6 store investeringer - den seneste  - og iøvrigt den eneste i TV SYDs område, er teamshop.dk i Pjedsted ved Fredericia.

De har 25 ansatte, hvoraf fire tilhører gruppen af socialt udsatte medarbejdere. Lige nu er ansat en flexjobber med slidgigt og tre døve.  

Joen Kirkegaard er døv og har været ansat på lageret hos temashop.dk i 6 måneder. Hun er meget glad for at være ansat på virksomheden, også selvom hun godt kunne ønske sig, at de hørende ville lære lidt tegnsprog.

Direktør Daniel Diness Andersen fortæller til TV SYD, at han mener, at det er vigtigt, at man som arbejdsplads tager et socialt ansvar. 

- Jeg får nogle meget dedikerede medarbejdere, samfundet hjælpes med en gruppe mennesker, som bliver selvforsørgende og medarbejderen selv får indhold i livet og et job at stå op til, siger Daniel Diness Andersen.      

Et af kravene fra investeringsfonden er, at 10 % af medarbejderne skal være socialt udsatte, men direktøren går efter 20 %   

Investeringen fra Den sociale kapitalfond har allerede betydet meget for virksomheden. Nogle af drømmene er blevet realiseret. Blandt andet er de ved at indtage både Norge og Sverige med masker og udklæding.

Virksomheden har iøvrigt i sidste uge også fået Gazelle-status  - dagbladet Børsens betegnelse for hurtigt voksende virksomheder. 

Vi er "Med på job" på temashop.dk på TV SYD+ kl 19.55 og 22.35.