Ung mand boede sammen med tre meter lang tigerpyton-slange

En ung mand fra Vojens holdt en tre meter lang tigerpyton i sin bolig, selvom den store kvælerslange er ulovlig at holde som privatperson i Danmark.

En tigerpyton kan blive op 5-6 meter og har flere menneskeliv på samvittigheden. Netop fordi den har slået et menneske ihjel, er den på en liste med 3 andre store kvælerslanger, der er ulovlig at holde som privatperson i Danmark.

Slangearten lever normalt i de asiatiske egne. 

Dyrepasser Brian Bentzen, Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg, med den tre meter lange tigerpyton.
Dyrepasser Brian Bentzen, Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg, med den tre meter lange tigerpyton.
Foto: terrariet.dk

Det holdt dog ikke en ung mand fra Vojens fra at holde en tigerpyton i hjemmet i Danmark.

quote

Vi bliver ofte kontaktet af politiet, når de finder slanger, der bliver holdt som kæledyr i private hjem

Brian Bentzen, Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg

Personale fra Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg blev onsdag af politiet kaldt ud til den unge mands hjem i Vojens.

Forinden havde politiet sendt et billede af slangen til Terrariet og medarbejderne kunne hurtigt konstatere, at der var tale om en tigerpyton. Da en medarbejder fra Terrariet mødte politiet i Vojens, fandt de et eksemplar på over 3 meter. Slangen er nu i varetægt hos Terrariet og ejeren i Vojens kan forvente en bødestraf.

- Vi bliver ofte kontaktet af politiet, når de finder slanger, der bliver holdt som kæledyr i private hjem, siger dyrepasser Brian Bentzen, Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg, til TV SYD.

Det var tilfældigt, at lokalpolitiet i Haderslev stødte ind i den farlige slange, da de i anden anledning var på en adresse i Vojens.

- Vi fandt slangen alene hjemme - og kontaktede terrariets folk for at få fastslået slangens art - og da det var en tigerpyton, kom terrariets folk og hentede den, siger Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev,  til TV SYD. 

Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg har i forvejen de to største arter af slanger i deres udstilling.

- Vi  har desværre ikke plads til at udstille denne. Vi har forsøgt at kontakte andre zoologiske haver for at høre, om de vil have den. Det er kun en anden zoologisk have, der kan få slangen, netop fordi den er ulovlig at holde for privatpersoner. Hvis det ikke lykkes at finde et andet hjem til den, bliver vi desværre nødt til at aflive den. Og det er selvfølgelig ærgerligt med sådan et stort og fint dyr, siger dyrepasser Brian Bentzen, Terrariet – Reptile Zoo i Vissenbjerg.