Tønder tabte vigtig oprykkerdyst

TM Tønder kunne lørdag tage et vigtigt skridt væk fra nedrykningspladserne, men oprykkerne kiksede mod Randers HH.

Et hold rykker direkte ud af håndboldligaen efter denne sæson, og de fleste håndboldkyndige peger på oprykkerne Randers HH og TM Tønder som oplagte kandidater til den tvivlsomme ære. Derfor var der også vigtige point på spil, da netop de to hold mødtes i Randers lørdag.

Før kampen stod TM Tønder med de bedste kort, da de qua flere flotte præstationer allerede har erhvervet sig sæsonens første fire point, mens Randers HH før kampen havde et rundt nul ud for sig. Det blev der dog lavet om på lørdag.

Tønder startede ellers kampen bedst, og kun en gang havde Randers HH kontakt fra stillingen 0-0 og frem til pausefløjtet – ellers var det TM Tønder der var foran med både et, to og tre mål. 11-13 var stillingen ved anden halvlegs start.

Randers HH kom bedre ud til anden halvdel af kampen, og frem til 21-21 fulgtes de to hold ad, inden hjemmeholdet trak afgørende fra og sikrede sig de to point med en 26-23-sejr. Randers HH er dog fortsat sidst i rækken og ligger til direkte nedrykning, mens TM Tønder på en 11.-plads ligger lige uden for de to pladser, som skal spille om nedrykning.

Endnu bedre går det for Ribe-Esbjerg, der igen vandt lørdag. Denne gang var det GOG, der blev besejret med cifrene 28-25. Ribe-Esbjerg ligger aktuelt på ligaens fjerdeplads, mens de mangedobbelte Danmarksmestre KIF Kolding København må siges at være i lidt af en krise. Lørdag tabte de på hjemmebane med hele 21-27 til Århus. De må derfor nøjes med en nogen uvant 10.-plads efter ligaens første syv kampe.