Tønders borgmester: Topskattelettelser gavner ikke os

Hvis de kommende planer om topskattelettelser kommer i hus, så er det ikke til gavn for en kommune som Tønder, lyder det fra byens Venstre-borgmester, Henrik Frandsen.

Går de kommende skatteforhandlinger igennem med sænkelse af topskatten på fem procentpoint, så kommer det især kommunerne på Nordsjælland tilgode.

Ifølge Tønders borgmester er det ikke ønskværdigt, hvis man vil styrke yderområderne i landet.

quote

Jeg vil helst have ændringer i bundskatten, for det vil komme borgerne i Tønder til gode mere end en lettelse af topskatten, som der ikke er så mange, der betaler her.

Henrik Frandsen (V), Tønders borgmester.

- Jeg vil helst have ændringer i bundskatten, for det vil komme borgerne i Tønder til gode mere end en lettelse af topskatten, som der ikke er så mange, der betaler her, siger Henrik Frandsen, Tønders borgmester.

Tønders borgmester står ikke alene med bekymringerne over lettelser i topskatten.

- Jeg er helt enig med Tønders borgmester i, at det ikke gavner vores borgere med en lettelse af topskatten, siger Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa.

De danskere, der betaler topskat i Danmark, tjener 467.300 kroner eller mere om året, efter at arbejdsmarkedsbidraget er trukket fra. Topskat betales af 10 procent af alle skatteydere.