Topmoderne vandværk henter vand fra økologiske marker

Nyt vandværk og økologisk dyrket jord skal sikre, at der altid er frisk og rent vand i hanerne hos forbrugerne i Esbjerg.

Der er nu ikke noget som at slukke tørsten med et glas koldt vand lige fra hanen. Og fra torsdag kan vanddrikkerne i Esbjerg nyde vand fra det nye topmoderne Esbjerg Vandværk, der blev indviet i dag.

Esbjerg Vandværk erstatter to af de i alt fem vandværker, der leverer vand til Esbjerg, og det er opført med stort fokus på altid at kunne levere rent og godt drikkevand til esbjergenserne. 

Men et nyt og stort vandværk gør det ikke alene. De 1000 kubikmeter vand, der bliver sendt via Esbjerg Vandværk og ud til forbrugerne hver time, kommer langvejs fra. 

- Langt størstedelen af vandet til Esbjerg kommer fra Holsted og Brørup, hvor vi henter det op fra undergrunden, siger Eric Lauridsen, der er projektejer og afdelingsleder hos Din Forsyning, til TV SYD.

Og her er vandet altså rent.

- Vi har en aftale med de landmænd, der har jorden derude, om at de skal dyrke den økologisk og ikke bruge pesticider, siger Eric Lauridsen.

- Det er den måde, vi prøver at sikre, at vandet er rent - også mange år fremover. 

Det nye vandværk har kostet 65 millioner kroner, men dråberne bliver altså ikke hverken dyrere eller billigere for esbjergenserne, lover Eric Lauridsen.