Torben byder indenfor til bryllup: 30 par bliver gift i Gråsten fredag

Det gamle rådhus i Gråsten, der nu er hotel, har åbnet op for borgerlige vielser. Første gang er fredag, og her siger hele 30 par ja til hinanden. En succes, der glæder hotelejer Torben.

Hvide kjoler, blomsterbuketter, butterflies og fotografer afslører, at der er gang i noget særligt denne fredag formiddag på Det Gamle Rådhus i Gråsten.

Der er bryllup. Og hele 30 af slagsen. 

Igennem tiden har mange sagt ja til hinanden i byrådssalen i Gråsten. Siden er rådhuset lukket ned som offentlig institution, og i 2015 blev det omdannet til hotel.

Hotelejer Torben Jensen håber at hele Gråsten by får glæde af de udenlandske bryllupsgæster, der forhåbentlig nu vil komme til hans hotel, Det Gamle Rådhus i Gråsten. 

Nu er det altså igen blevet muligt at udveksle ringe i den gamle byrådssal med udsigt til Gråsten Slot. 

Det er ikke bare de 30 forelskede par, der er glade. Det er hoteldirektøren og ejeren af Det Gamle Rådhus også. 

- Det er vi da lidt stolte af, og jeg håber, det kommer til at betyde noget for stedet i fremtiden, siger han til TV SYD.

Men han mener ikke bare, at det er hotellet, der får noget ud af de kommende vielser i Gråsten.

quote

Vi forsøger jo at inddrage alle de handlede i byen. Alt fra frisører og makeup-artister til fotografer og hestvognskuske.

Torben Jensen, hoteldirektør og -ejer af Det Gamle Rådhus. 

- Vi forsøger jo at inddrage alle de handlede i byen. Alt fra frisører og makeup-artister til fotografer og hestvognskuske. 

Muligheden for at få en borgerlig vielse i den gamle byrådssal sker i et samarbejde med Sønderborg Kommune. Her satser man benhårdt på at skabe en bryllupsturisme. Der er nemlig mange udlændinge, der søger mod Danmark for at blive gift. 

- Vi vil gerne gøre det endnu mere attraktivt for udenlandske brudepar at blive gift her - det kan forhåbentlig få indflydelse på vores turisme, siger Susanne Krogh, der er chef for borgerservice i Sønderborg Kommune. 

De 30 brudepar, der fredag siger ja til hinanden, er også hovedsageligt udlændinge - især tyskere. De søger mod Danmark, når brylluppet skal stå, da det er nemmere at få papirerne behandlet her end i Tyskland.

Hos Torben Jensen på Det Gamle Rådhus har man da også allerede fået en ekstra indtjening ved at åbne dørene for de udenlandske vielser. Tre af parrene overnattede på hotellet, og to af dem holder hver deres lille bryllupsfest med henholdsvis ni og 29 gæster.