Tre alarmer og en gang lasagne

Brandmænd laver også noget, når det ikke brænder. Vi tog en brandvagt i Horsens for at se, hvad der sker mellem udrykningerne.

Vi mødte på stationen lidt i syv for at følge Johnny Christensen gennem 24 timer. Morgenen starter blødt. En kop kaffe og en snak med det andet hold om nattens begivenheder.

Rengøring

Før morgenmaden er der dog lige en vigtig opgave, der skal overståes. Det fire mand store døgnvagthold svinger hver dag både wc børster og støvsugere. Det hele gøres rent og holdes vedlige. Brandbilen får også en tur. Først derefter er der morgenmad med tilhørende småsnak.

Næsten tolv gange om året er holdene på en øvelse af en eller anden slags. I dag besøger brandmændene både CASA Arena og Horsens Vand.

De fire gutter på hold tre må aldrig være mere end etr minut fra hinanden på noget tidspunkt. Frokosten indtages derfor også i fællesskab, og bagefter er det tid til at stifte bekendtskab med alt det nye udstyr på stationen. Den nyankomne tankvogn skal prøvekøres og det nye udstyr skal prøves igennem.

Blinde alarmer

Men der er ikke lang tid til den lektion. En alarm er gået hos Danish Crown, og inden for få sekunder er de fire gutter på vej i brandbilen. Johnny Christensen tror dog ikke på sandsynligheden for en storbrand, og det viser sig at være en blind alarm.

På vej tilbage til stationen går turen forbi det lokale supermarked, hvor der købes ind til aftensmad. Som alle de andre måltider skal aftensmaden også foregå i fællesskab.

Igen blind alarm

Tilbage på stationen bliver der talt om internettet, og så går den anden alarm. Præcis som alarmen hos Danish Crown er her også tale om en blind alarm, hvorefter kokkeriet begynder.

Dagens menu er lasagne, hvorefter der bliver der slappet af med en film. Der er ingen garanti for, at hold tre kommer til at få en god nats søvn, selvom natten er faldet på over brandstationen, og ganske rigtigt. Klokken fem bimler endnu en alarm, og de trætte brandmænd vælter ned af trappen og ud i brandbilen.

Den tidlige morgen-alarm var dog endnu en i rækken af blinde alarmer. Der ikke sker mere den nat. Snart kommer næste hold for at overtage vagten, så Johnny Christensen kan tage hjem.