Tre polske mænd anholdt for indbrud i biler

Sydøstjyllands Politi har natten til fredag anholdt tre polske mænd på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved Kolding Syd. Det skete efter, at der var knust ruder og lavet indbrud i tre biler.

Efter 10 døgns pause blev der natten til fredag igen knust ruder og begået indbrud i parkerede biler på pendlerpladserne langs motorvej E 45 omkring Kolding og Vejle.

I nat lykkedes det dog politiet at anholde tre polske mænd  på parkeringspladsen ved Kolding Syd kort efter, at der var smadret ruder og stjålet fra tre parkerede biler. 

Sydøstjyllands Politi  har de seneste uger patruljeret intensivt på pendlerpladserne i de mørke timer. I nat fik politiet tre anmeldelser om nye indbrud, og omkring klokken 03 blev de tre polske mænd på henholdsvis 21, 22 og 39 år anholdt. De var kørende i to biler.

- Vi fandt en bushammer og pandelygter. I bilerne var også effekter, som vi mener, er tyvekoster. Nu skal de tre anholdte i løbet af fredagen afhøres, og vi skal have tjekket, om de tekniske spor fra sidste indbrudsbølge kan føres tilbage til dem, siger vagtchef Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD. 

Ved indbrudsbølgen for knap to uger siden blev der fundet denne bushammer efterladt ved de raserede biler.
Ved indbrudsbølgen for knap to uger siden blev der fundet denne bushammer efterladt ved de raserede biler.
Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Håb om gennembrud i opklaringen

Politiet kan med anholdelserne håbe at få et gennembrud i opklaringen af de mange indbrud i biler på pendlerpladser ved motorvejen omkring Kolding og Vejle.

Rudeknusertyve hærgede for to uger siden hen over en weekend på pendlerpladserne langs motorvej E 45 fra Christiansfeld i Syd til Vejle i nord, hvor det gik hårdt ud over biler på samkørselspladserne på Tankedalsvej i Kolding Syd, på Kokholm nær Scandic Hotel i Bramdrupdam og siden ved Danmarks Transportcenter DTC i det nordlige Vejle nær motorvejen.  
I alt  registrerede politiet da flere end 50 tilfælde af indbrud i biler ved rudeknusninger. Det kulminerede for 10 døgn siden - og siden har Sydøstjyllands Politi patuljeret intensivt på pendlerpladserne, hvor bilisterne også har været tilbageholdende med at efterlade deres køretøjer natten over efter, at indbrudsbølgen blev kendt.