TV SYDs historier trækker internationale overskrifter

Historien om asylansøgeres dårlige opførsel overfor danske kvinder, og de efterfølgende restriktioner for adgang til diskoteker, er gået verden rundt.

At diskoteker og barer i Sønderborg og Haderslev flere gange har afvist flygtninge og asylansøgere for at krænke kvindelige gæster med berøringer og tilbud om sex, vækker international opmærksomhed.

TV SYD har løbende dækket, at flere diskoteker i b.la. Sønderborg har indført krav om at mænd skal kunne tale enten dansk, tysk eller engelsk for at få adgang- og detr har nu fundet vej til til den udenlandske presse.

Begrundelsen for diskotekerne har indført sprog-restriktioner for at få adgang, er at man skal kunne kommunikere med asylansøgere, der overtræder almindelig opførsel især overfor kvinder, fortæller diskoteksejer Glenn Hollender fra Den Flyvende Hollender til TV SYD d. 12. januar:

Det er klart, at hvis vi beder en af vores mandlige gæster om at stoppe med hive i en pige, så skal de kunne forstå, hvad vi mener. Der var simpelthen for mange eksempler på, at de ignorerede de henstillinger, som vi kom med om at lade de kvindelige gæster i fred.

-Det er klart, at hvis vi beder en af vores mandlige gæster om at stoppe med hive i en pige, så skal de kunne forstå, hvad vi mener.

Denne historie er efterfølgende bragt videre i den britiske avis The Daily Mail

Siden har historien fra Søderborg og Haderslev spredt sig til hele verden. Malta Today

har bragt den. Det samme har det russiske medie RT Russia Today,  samt amerikanske The Daily Beast.

Også den engelsksprogede hjemmeside Online Post med danske nyheder har haft historien på deres hjemmeside.