Udgifter til flygtninge er en kæmpe byrde for kommunerne

Udgifter til flygtninge er en kæmpe økonomisk byrde for kommunerne. Det viser en rundspørge, TV 2 har lavet.

I TV SYDs sendeområde er Kolding den kommune med den største økonomiske byrde.

I 2015 brugte kommunen næsten 44 millioner kroner til blandt andet midlertidige boliger, danskuddannelse, tolkeudgifter og kontanthjælp.

- For at sætte udgiften på 44 millioner i perspektiv, så svarer det til 130-140 hjemmehjælpere. Derfor glæder det mig, at det er med refusion fra staten, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), til TV SYD.

Det er tredjemest i hele Danmark. Til sammenligning brugte Vejen kommune kun cirka halvt så mange kroner - godt 24 millioner.

På grund af den ekstraordinært store tilstrømning af flygtninge, refunderer staten p.t. 100% af udgifterne. Men om tre år overtager kommunerne det fulde ansvar for integrationen.

- Hvis vi ikke lykkes med integrationen, så får vi et økonomisk slag, der vil noget, når kommunen står med det fulde ansvar om tre år, siger Koldings borgmester til TV SYD.

63 ud af landets 98 kommuner har svaret på TV 2’s rundspørge, som viser, at udgifterne i de 63 kommuner samlet set er steget fra knap 300 mio. kroner i 2010 til 1,5 milliarder kroner i år.

Tjek på TV2's hjemmeside, hvad din kommune bruger på flygtninge.