Udvalgsformand: Byggeri er ikke farligt

En risikovirksomhed har advaret kommunen om planerne om to højhuse på havnen i Vejle. Men det er ikke farligt, lyder det fra ansvarlig politiker.

Formanden for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune, Peder Hummelmose (V), er begejstret for de mange nye byggerier, der skyder op på Vejle Havn. Blandingen af boliger og erhverv er god, mener han:

- Det er et både og. Man får liv ved at der er en erhvervshavn hvor der er nogle skibe, der er i aktion, og så er det et område, hvor man kan bo og hygge sig, siger han til TV SYD.

men naboerne til den grund, der skal bygges to højhuse på, er ikke tilfredse. De har derfor gjort indsigelser mod byggeriet, men de mener ikke, politikerne har lyttet.

- Det er jeg rigtig ked af, for vi har lyttet. Det kan godt se sådan ud, at vi ikke har lyttet, fordi vi ikke har flyttet ret meget i det. Men vi har også et salg i den anden ende, hvor vi har solgt en grund på nogle betingelser, så vi har et byggefelt og vi har en forurening i jorden vi ogå skal tage hensyn til. Så det er begrænset, hvor vi kan bygge henne på det her areal.

Den nærliggende kemivirksomhed, Brenntag Nordic A/S, har ligeledes gjort indsigelser mod byggeriet - men når nu virksomheden ligger der i forvejen, mener Peder Hummelmose godt, man kan tage højde for den.

- Vi respekterer jo det, som er her i forvejen. Var vi startet i dag, så havde vi nok ikke sagt ja til en kemifabrik sammen med boliger. Nu har den været der i rigtig mange år og har en lang lejekontrakt med havnen, men vi kan jo sætte nogle ting op, der gør, at de nemt kan harmonere sammen, siger han til TV SYD.

Ifølge Hummelmose har Vejle Kommune gjort deres hjemmearbejde. Og konklusionen er klar: byggeriet er ikke farligt.

- Det ligger så langt væk fra de her boliger, at det ikke er en risiko, og vi har jo fået lavet alle vurderingerne både ved Miljøstyrelsen og ved vores egen, Rambøll, har været med inde over og kommunens egne miljøfolk har også været med ude at kigge. Konklusionen på det er, at der ingen problem er, lyder det fra Peder Hummelmose.