Udvalgsmedlem vil have hurtig afklaring om Billundbane

Socialdemokratenen Christian Rabjerg Madsen vil presse på for en hurtigere afgørelse om jernbanen til Billund.

Efter at milliarderne i Togfonden er skrumpet gevaldigt, har det skabt usikkerhed blandt landsbyboere på strækningen. De frygter årelang usikkerhed.

Jeg synes, at vi går med både livrem og seler i denne aftale.

Socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen, der er medlem af Folketingets transportudvalg, erklærede sig lørdag aften i TV SYDs 19.30-nyheder enig i, at borgerene har en pointe.

- Jeg kan sagtens forstå, at de er frustrerede, sagde Christian Rabjerg Madsen (S) til studievært Søren Vesterby, og fortsatte.

- Vi har en aftale med Dansk Folkeparti, og jeg går ud fra, at de lever op til aftalen.

Mange af borgerne langs den forventede rute føler nu, at de bliver taget som gidsler i et politisk spil.

- Jeg vil ikke kalde det et politisk spil. Det handler om, at den tidligere regering prioriterede oliemilliarder på grøn transport, mens den nuværende regering går i den anden retning.  Jeg synes, at det er trist, at det går ud over borgerne, forklarede Rabjerg Madsen.

Men er det så holdbart at basere Togfonden på oliepriser der går op og ned, spurgte studievært Søren Vesterby.

- Hvis man kigger på det som et øjebliksbillede, så er olieprisen faldet. Derfor er der lagt en buffer ind på fem milliarder. Derudover har Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti givet hinanden håndslag på, at pengene findes år for år i Finansloven. Så jeg synes, at vi går med både livrem og seler i denne aftale, sluttede Christian Rabjerg Madsen.