Udviste Alaa: Prøver at nyde min sidste tid her

Alaa Shamasneh og hendes familie er blevet udvist af Danmark. Hun håber til det sidste, at det ændrer sig, men er forberedt på at sige farvel.

Familien Shamasneh flygtede fra Palæstina til Danmark for syv år siden.  Allerede i november 2010 gav Flygtningenævnet familien afslag på asyl, da nævnet vurderede, at familien ikke var forfulgt. Siden har familien uden held forsøgt at få omgjort den afgørelse.

 Tirsdag i denne uge fik de så atter besked om, at de skal rejse ud af landet.

Til at starte med havde Alaa, der er den ældste i søskendeflokken på tre, svært ved at forstå det.

quote

Hver gang jeg griner med mine venner, så tænker jeg, at det måske er sidste gang, jeg gør dét med dem.

Alaa Shamasneh.

- Da jeg gik ind ad døren i skolen dagen efter, der måtte jeg ud igen med det samme – det hele ramte mig. Hver gang jeg griner med mine venner, så tænker jeg, at det måske er sidste gang, jeg gør dét med dem, siger hun til TV SYD.

Alaas far er fra Palæstina og hendes mor er fra Jordan. Udvisningen betyder, at hendes forældre skal rejse tilbage til hvert deres land. Alaa, der er 15 år, skal sammen med sin lillebror på 11 og søster på 13 år rejse med deres far.

Prøver at nyde den sidste tid

Imens familien venter på at skulle forlade landet, forsøger hun at få det bedste ud af situationen. Søndag var hun til sin måske sidste gymnastikopvisning på dansk grund.

- Jeg prøver at bruge de her muligheder, som jeg har med min venner og familiemedlemmer så godt, som jeg nu kan. Jeg tager til de her opvisninger for at nyde min sidste tid her, siger Alaa Shamasneh til TV SYD.

Den unge pige, der snakker dansk og er aktiv i foreningslivet, har et spinkelt håb om, at hun og familien får lov at blive.

- Det håber jeg, så kan jeg kan få lov til at køre videre med det, jeg gerne vil her i livet, og det jeg gerne vil efter 9. klasse. Så kan jeg ligesom alle andre også snakke om mine drømme. De andre kan snakke om deres drømme, men jeg kan ikke sige noget, fordi jeg ikke ved, hvad der sker, siger hun til TV SYD.

Familien Shamasneh bor lige nu i Jelling, hvor flere af byens borgere i dag demonstrerede mod udvisningen.