Ung landmand fandt kærligheden på en kartoffelmark

23-årige Patrick Douglas Blenner fra Løgumkloster er nomineret som årets unge landmand.

Egentlig er Patrick Douglas Blenner ikke født og opvokset i et landbrug, men for otte år siden fandt han ud af, at han skulle være landmand. På en traktor på en kartoffelmark.

Han var i virksomhedspraktik på et kartoffellandbrug, og der fandt han kærligheden til landbruget.

quote

Nomineringen til Årets unge landmand er jeg meget beæret over. Jeg har nok ikke helt forstået det endnu.

Patrick Douglas Blenner, landmand, Løgumkloster

Nu otte år senere har Patrick Douglas Blenner hele 39.000 æglæggende høns på sin egen gård tæt på Løgumkloster.

- Nomineringen til Årets unge landmand er jeg meget beæret over. Jeg har nok ikke helt forstået det endnu, siger Patrick Douglas Blenner til TV SYD.

Tilbud om gård

Patrick blev tilbage i 2014 ringet op af en økologisk ægproducent, der ad omveje havde hørt, at Patrick var interesseret i fjerkræ. Han ville gerne sælge sin ejendom til Patrick, og nu bor Patrick på gården med sin kæreste og deres fem måneder gamle søn Claes.

Sidenda har Patrick formået at hæve antallet af høns til det dobbelte.

Det er Patricks kæreste, der har nomineret ham.

- Patrick er en meget målbevidst ung mand, der kæmper for det, han vil. Han har nogle rigtig gode drømme, som han går meget målbevidst efter, forklarer  Patricks kæreste Pernille Tychsen Hansen.

Det er LandbrugsAvisen, som sammen med Gjensidige forsikring igen i år kårer Årets Unge Landmand.

Tre ud af fire af årets kandidater kommer fra Syd- og Sønderjylland

  • Connie Linde fra Grindsted. Hun er 28 år gammel og købte for et år siden et konkurstruet mælkelandbrug med 165 malkekøer. Inden for de sidste fem år er gården konkurs tre gange. Connie Linde har på et år øget antallet af malkekøer til 220 og hævet ydelsen med 2000 kg. Som landmand er hun utrolig selvsikker og bevidst om sine egne evner. Hun styrer driften med en simpel og enkel tilgangsvinkel, hvor hun gør alt til en rutine.
     
  • Patrick Douglas Blenner fra Løgumkloster er 23 år. Han blev i 2014 ringet op af en økologisk ægproducent, der havde af omveje hørt, at Patrick var interesseret i fjerkræ. Han ville gerne sælge sin ejendom til Patrick og nu bor Patrick på gården med sin kæreste og deres fem måneder gamle søn Claes. Patrick er i modsætning til to af de andre kandidater ikke født og opvokset i et landbrug. Han fandt ud af, at han skulle være landmand, da han på efterskolen var i virksomhedspraktik på et kartoffellandbrug. Nu har Patrick formået at hæve antallet af høns til det dobbelte.
     
  • Daniel Tølle fra Kolding har 600 slagtekalve og har fået finansieret købet af kalvene af Danish Crown, da banken sagde nej til at låne ham penge. Hedegaard Agro finansierer ligeledes hans indkøb af foder. De sidste to år har Daniel haft topresultater, lav dødelighed og lavt foderforbrug. Han har overskud på bedriften og er i gang med at gøre sig uafhængig. Daniel klarer alt arbejdet selv på gården og arbejder også lidt på nabogården, hvor han også bor.
     
  • Den fjerde kandidat, Tobias Dahl, er fra Mors.