Ups! 117 bilister slipper for straf efter fart-brøler ved Holsted

En manglende godkendelse af hastigheds-begrænsning redder 117 bilister for fartbøder, klip i kørekort og betinget frakendelse ved vejarbejde i Holsted.

Hastighedsbegrænsninger på 30 km. i timen og derunder skal godkendes af justitsministeriet. Det glemte myndighederne ved et vejarbejde i Holsted i foråret. Det betyder, at 117 bilister slipper for bøder og klip i kørekortet og betingede frakendelser annulleres.

Arbejderne ved et længerevarende vejarbejde på Søndergade i Holsted bad politiet i maj måned i år om fartkontroller, fordi de følte sig meget utrygge og udsatte i forbindelse med deres arbejde. Vejarbejdet foregik på et sted, hvor man var ved at anlægge cykelstier. Hastigheden på strækningen var nedsat til 40 km i timen, men mange kørte meget hurtigere forbi.

Så for at sikre vejarbejderne bedre, blev det i samarbejde med Vejen kommune besluttet at nedsætte hastigheden på stedet til max. 30 km i timen. Alligevel kørte mange for hurtigt. Så blev der desuden lagt bump ud.

Derefter blev der lavet både en ATK-kontrol og en kontrol med manuel lasermåling på stedet. De affødte i alt 117 hastighedssager. Heraf var 23 klip i kørekortet og 10 var sager med betinget frakendelse af førerretten.

Efterfølgende har Syd- og Sønderjyllands Politi så af egen drift og ved egenkontrol opdaget, at der i forbindelse med nedsættelsen af hastigheden mangler en godkendelse fra Justitsministeriet. Den skal til, når man nedsætter hastigheden til 30 km i timen eller der under.

- Vi mener stadig, at det var velbegrundet at nedsætte den maksimale hastighed på stedet for at beskytte vejarbejderne . Det siger politiinspektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Men vi er selvfølgelig nu gået i gang med at opgive påtalen i sagerne, eftersom den særlige tilladelse fra Justitsministeriet mangler.

De borgere, der har nået at betale bøden, vil få den tilbagebetalt indenfor 14 dage, fra de har fået beskeden i e-boks.

Samtidig annulleres klip i kørekortet og betingede frakendelser.

Vejarbejdet på det omtalte sted er afsluttet.