Borgmester hilser S-forslag om flere skattejob velkommen

Tønders borgmester håber på, at Socialdemokratiets forslag om fire nye skattecentre betyder nye, statslige arbejdspladser til Tønder.

I øjeblikket forhandler forligspartierne i Folketinget om 1.000 nye arbejdspladser i Skat. De skal især fokusere på inddrivelse og ejendomsvurdering.

Men onsdag foreslog Socialdemokraterne så, at der skal oprettes fire nye, regionale skattecentre, der kan betyde yderligere 1.000 arbejdspladser i Skat. To af centrene skal ligge i Jylland, hvor der som udgangspunkt skal være 250 medarbejdere i hvert center. Det forslag bliver positivt modtaget i Tønder, som har kæmpet for at få flere statslige arbejdspladser.

quote

Jeg synes, det er en rigtig god idé. Jeg mener klart, at et af de centre skal ligge Tønder. Vi er i forvejen bagud på statslige arbejdspladser.

Henrik Frandsen, borgmester, Venstre, Tønder Kommune

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Jeg mener klart, at et af de centre skal ligge Tønder. Vi er i forvejen bagud – med faktor 50 - på statslige arbejdspladser, siger borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen (V), til TV SYD.

Det er endnu for tidligt at sige, om forslaget kan betyde ekstra arbejdspladser i Sønderjylland.

- Vi er klar. I Tønder Kommune er der 4.200 personer med en relevant uddannelse, og vi har plads til yderligere 400 medarbejdere på skattecentret. Så der er nok at tage af, forklarer borgmesteren.

Hos Socialdemokratiet understreger man også, at der endnu ikke er sat geografi på forslaget.

quote

Der vil være mulighed for at et af de jyske centre kan ligge i Syd- og sønderjylland. Men det kan også være andre steder.

Jesper Petersen, MF, skatteordfører, Socialdemokratiet

- Der vil være mulighed for at et af de jyske centre kan ligge i Syd- og Sønderjylland. Men det kan også være andre steder. Det har vi ikke taget stilling til endnu, siger skatteordfører Jesper Petersen (S) til TV SYD.

Han påpeger, at der allerede i dag er gode, velfungererende skattecentre i Tønder, Haderslev og Ribe. Her vil der i løbet af foråret være muligheder for igen at tiltrække statslige arbejdspladser. 

- Jeg har allerede været i dialog med borgmestrene i Tønder og Haderslev. Jeg synes, Tønders borgmester Henrik Frandsen har gode argumenter. Til gengæld undrer jeg mig over, at borgmesteren i Haderslev foreslår enten Middelfart eller Tønder, siger skatteordføreren.

Socialdemokratiets forslag skal primært skabe arbejdspladser i Skat indenfor virksomhedsligning, momskontrol og brug af skattely. I alt mangler der, ifølge Jesper Petersen (S),  omkring 25 milliarder i statskassen.