Valgkampen om retsforbeholdet er i gang

Folkeafstemningen om retsforbeholdet finder sted torsdag den 3. december og nu er kampen om dit ja eller nej gået i gang.

I weekenden kom de første valgplakater op på lygtepælene og nu går vælger-og informationsmøderne om retsforbeholdet også i gang her små fire uger før krydset skal sættes.

Har du endnu ikke taget stilling til, hvad du vil stemme den 3. december, eller ønsker du mere viden om konsekvenserne af et ja eller et nej, så inviterer LOF (tidligere  Liberalt Oplysningsforbund) mandag aften til  debat på Højskolen Østersøen i Aabenraa.

 Benny Engelbrecht, MF (S), tidl. chefpolitiinspektør Per Larsen og borgmester Thomas Andresen (V), Aabenraa debatterer med Siegfried Matlock som ordstyrer.

Det danske forbehold betyder, at Danmark som udgangspunkt ikke er med i dele af EU's retspolitik, og om kort tid derfor ikke længere kan være med i Europol. Retspolitikken omhandler  også virksomheders konkurser samt bl.a. asylregler og skilsmissesager.

- Uanset hvad resultatet bliver, får det stor betydning for Danmark. Som oplysningsforbund mener LOF, det er vigtigt at ruste danskerne til at deltage i folkeafstemningen på et oplyst grundlag. Vi håber derfor, at mange vil deltage i debatmødet, siger skoleleder Mads Witt fra LOF.

Debatmødet er arrangeret af LOF i samarbejde med Højskolen Østersøen, Europabevægelsen og Vi er Europa med støtte fra Europa-Nævnet.