Varde Kommune vil udnytte Oscar-effekten

Varde Kommune går nu målrettet efter at få optimal udbytte ud af, at filmen "Under Sandet" er nomineret til Oscar. Filmen er optaget på Skallingen og strandene ved Blåvand.

Varde Kommune får nu ekstra valuta for den investering, som man gjorde ved at give et stort tilskud til produktionen af den danske film "Under Sandet", der nu er blandt de sidste fem udenlandske film, der kæmper om en Oscar-statuette. I alt 85 udenlandske film var oprindeligt med i udvælgelsen.

quote

Så den næste månedstid  frem til Oscarfesten sætter vi alle sejl til for at få vores del af opmærksomheden omkring filmen.

Steffen Kjær, informationschef, Varde Kommune

- Vi har vel ydet omkring en million kroner i tilskud i form af penge og naturalier, så en Oscar-nominering og international opmærksomhed er en ekstra god forrentning  af vores investering. Så den næste månedstid  frem til Oscarfesten sætter vi alle sejl til for at få vores del af opmærksomheden omkring filmen, siger Steffen Kjær, informationschef i Varde Kommune, til TV SYD.

'Under Sandet'  havde premiere i de danske biografer i december 2015 og er set af 175.000 i biografen. Filmen byder på en anderledes historie om 2. Verdenskrig, baseret på virkelige begivenheder efter Danmarks befrielse, i en smukt filmet og gribende fortælling, hedder det i Det Danske Filminstituts indstilling. 

Kom med ind blandt kulisserne til den Oscarnominerede film.
Video: Hans Lausten, TV SYD

Filmen handler om den danske sergent, Carl Leopold, der får ansvaret for en gruppe unge tyske krigsfanger. De er blevet sendt til den jyske vestkyst for at desarmere de to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under krigen.

quote

Filmen kan give flere lyst til at se Vesterhavet og rejse hertil. Det kan betyde mere helårsturisme, hvad vi arbejder hårdt for.

Erik Buhl, borgmester, Venstre, Varde

Vardes borgmester Erik Buhl (V) glæder sig også over, at "Under Sandet" har fået international opmærksomhed.

- Filmen kan give flere lyst til at se Vesterhavet og rejse hertil. Det kan betyde mere helårsturisme, hvad vi arbejder hårdt for, siger Erik Buhl til TV SYD.

Oscar-uddelingen finder sted 26. februar i Dolby Theatre i Hollywood. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.