Varde vil være vært for garde-DM

Varde Kommune søger om at få rollen som vært for DM i Bygarder i 2013. Det er samme år, som Varde-Garden fylder 50 år.

Varde Kommune  søger Landsgardeforeningen om at få tildelt værtsskabet for DM for Bygardere i 2013, hvor Varde-Garden kan fejre sit eget 50 års jubilæum.
Imødekommes ansøgningen som ventet, vil Varde i juni 2013 komme til at summe af musik, optog og shows i lange baner, og det vil ikke kun være Varde by, der får andel i det rige udbud af fest og farver.

Trækker tusinder af af gæster

Omkring 4000 gardere, ledere, hjælpere og supporter ventes til Varde Kommune i følge med anslået 2.000 - 4.000 tilskuere. Der er altså tale om et kæmpearrangement med en indbygget stor udfordring for arrangørerne.

-Hvis vi, som vi håber, får tildelt værtsskabet for DM i Bygardere vil stort set alle hjørner af kommunen komme til at summe af liv og leben, og da vores egen garde i 2013 kan fejre 50 års jubilæum, er vi da fulde af fortrøstning. Organisatorisk bliver det en meget stor opgave at tilrettelægge arrangementet og skaffe overnatning i fire dage til så mange mennesker, men vi regner med at inddrage såvel hallerne som skolerne mange steder i kommunen. Det vil være et arrangement, der i mange sammenhænge vil være med til at sætte et positivt fokus på Varde Kommune som et sted, hvor der virkelig sker noget, fortæller kultur- og fritidschef Kirstine Gottlieb.

Organisatorisk vil værtsskabet for DM i Bygarder være en udfordring af de store, men kommunens mange foreninger og frivillige forventes at ville bakke massivt op om netop denne opgave, som det også vil være rigtig sjovt at være en del af.
 

Det er meningen, at konkurrencedelen skal afvikles på fritidscentret i Lerpøthallen og i Aktivitetsrummet, og det er foreløbigt planen, at der på arealet ved Dyrskuepladsen skal opstilles et stort telt til bespisning m.m. Foreløbigt er det også planen at oprette supporter-camps ved Egekrattet og på anlæggene ved Fritidscentret.