Vej og Park: Konkurrencen var unfair

Kolding Kommunes Vej og Park-afdeling føler sig uretfærdigt behandlet efter kommunen har haft afdelingens opgaver i udbud.

Det ser ud til at det private firma HedeDanmark skal overtage Kolding Kommunes Vej og Park-afdelings opgaver – og det selvom kommunens egne folk kan gøre det 4,4 millioner kroner billigere. Og det bekymrer Åse Dall Hart, som har arbejdet i Vej og Park-afdelingen i 15 år. Hun er nemlig bange for at miste sit arbejde

- Der er nogle gode kollegaer, og jeg kan godt lide at være udenfor. Jeg kan rigtig godt lide mit arbejde. Jeg synes ikke, at det er så rart, fordi det er uvist, og jeg kan jo godt lide mit arbejde, siger Åse Dall Hart til TV SYD.

Selvom kommunens egen afdeling har fået hjælp af to konsulentfirmaer, til at skrive deres tilbud, så har HedeDanmarks tilbud alligevel vundet på sin beskrivelse af arbejdet. Måden at vælge vinderen af udbuddet er ikke fair, mener fællestillidsmanden i kommunen.

 

Hør Lasse Hansen fortælle, hvorfor han synes, at udbudskonkurrencen er gået uretfærdigt til

 

- Det er jo ikke fair konkurrence, når det ikke er på kvalitet, organisering og personalepolitikken, vi konkurrerer. Når det er på, hvor gode man er til at beskrive det, så er det ikke i orden, siger fællestillidsrepræsentanten for 3F’ere i Kolding Kommune, Lasse Hansen, til TV SYD.

Se her, hvad kommunen skriver i deres evaluering af Vej og Parks tilbud

  • Tilbuddet indeholder en meget kort og overordnet beskrivelse (...)
  • Handlingsplanen er overordnet beskrevet (...)
  • Der er en manglende beskrivelse af driftsmødet og årsplanlægning i handlingsplanen som i det hele taget er meget overordnet beskrevet (...)