Vejle-dommere dømmer VM-finalen mellem Norge og Frankrig

Vejle-dommerne Mads Hansen og Martin Gjeding, er blevet tildelt VM-finalen i håndbold mellem Norge og Frankrig søndag aften.

De to internationalt anerkendte dommere, Mads Hansen fra Jelling og Martin Gjeding fra Børkop, skal lede VM-finalen mellem Norge og Frankrig .

Finalen er blot endnu en i rækken af store opgør, de to dommere har fløjtet gennem karrieren, og hvor det specielt i det seneste år er regnet ned over dem med prestigefyldte kampe. For et år siden dømte de EM-finalen i Polen, mens de i sommes dømte en OL-semifinale (finalen var udelukket, da Danmark deltog som det ene hold) efterfulgt af finalen i IHF Super Globe, der er verdensmesterskaberne for klubhold, og nu står de altså i VM-finalen i Paris i aften.

quote

Vi er selvfølgelig vildt stolte

Martin Gjeding, dommer i VM-finalen søndag aften mellem Norge - Frankrig

Aftenens finale står mellem favoritterne fra Frankrig og den helt store VM-overraskelse fra Norge. 

Martin Gjeding og Mads Hansen dømmer VM-finalen
Martin Gjeding og Mads Hansen dømmer VM-finalen

- Vi vidste godt, at vi var blandt de dommere, der var i spil til finalen, da ti par allerede blev sendt hjem efter kvartfinalerne, og vi håbede selvfølgelig på, at det blev os, der fik den kamp. Man kan dog aldrig helt vide, hvilke præcise kriterier, der bliver valgt ud fra, så det var en lettelse at få beskeden. Vi er selvfølgelig vildt stolte, siger Martin Gjeding i en pressemeddelelse fra Dansk Håndboldforbund.

Det er dog ikke kun på banen, at der kommer dansk finaleislæt. Den tidligere danske topdommer, Bjarne Munk Jensen, sidder ved dommerbordet under aftenens finale, der kan ses på DR1 kl. 17.30.

Mads Hansen og Martin Gjedings internationale finaler:

VM-finale herrer 2017
IHF Super Globe-finale 2016
EM-finale herrer 2016
Pan American Games-finale 2015
Champions League-finale herrer 2014
Champions League-finale damer 2012
EM-finale damelandshold 2010
VM-finale damelandshold 2009
EM-finale U21-herrer 2006
EM-finale U-damer 2004