Vejle Havn betalte chefens fartbøde

Udover at ansatte købte ind privat for havnens regning, så betalte Vejle Havn Per Kristiansens fartbøde, viser revisionsrapport.

Listen over private indkøb foretaget af ansatte hos Vejle Havn er lang.

Den store vinder er Østjysk Våbenhandel. Her har ansatte, med havnechef Per Kristiansens godkendelse indkøbt travetøj for over en kvart million. Per Kristiansen har meddelt revisionsfirmaet Pwc at pengene blev brugt på arbejdstøj og udstyr til havnens traveklub, men revisionsfirmaet vurderer, at pengene er brugt på private formål. 

Andre butikker, der har nydt godt af Vejle Havns penge, er grænsebutikkerne Otto Duborg  Sonja og Wolfgang. Her har ansatte købt slik, spiritus, sodavand, Hugo Boss- og Issey Miyake-parfume, børnetøj, hatte, engle og travepins ind for i alt 88.000 kroner.

På en netbutik har ansatte købt slipsenåle ind for 2.000 kr.

Også Per Kristiansens fartbøde har Vejle Havn lagt bankbog til. Der står dog ikke noget i rapporten om bødes størrelse.

Det er tilsyneladende især på rejser, at ansatte hos Vejle Havn har slået sig løs og købt ind til eget forbrug. Andre betydelige poster er til tøj uden firmalogo - herunde de mange slipsepins, men der er også købt tøj ind i en marine-butik for 46.000 kroner, silketørklæder for 2.000 kroner, briller for 32.000 kroner. Også droner til tre af havnens ansatte er der fundet penge til.

Ikke alle penge er imidlertid fundet. 9.000 kroner er nemlig forsvundet i den blå luft under en tur til USA.