Vejle Havn forventer nu overskud

Midt i tumulten omkring Vejle Havns forbrug af penge til både ansatte og bestyrelsesmedlemmer, forventer den nye havneformand nu overskud i regnskabet.

Havnens forventede underskud for 2015 ser ud til at blive afløst af et pænt overskud. Den seneste budgetopfølgning viser nemlig , at der er udsigt til et overskud på mere end en halv million kroner i årsregnskabet. Det oplyser den nye formand for Vejle Havn, Folmer Kristensen (DF) i en pressemeddelelse.

 Budgetopfølgningen for oktober viser, at havnen sandsynligvis kommer ud af regnskabsåret 2015 med et overskud på over en halv million kroner - og ikke et underskud på 1,8 millioner kroner som forventet i  budgettet.

Forklaringen er højere indtægter og dels i lavere udgifter end forudset ved budgetlægningen. Havnens indtjening vurderes således at blive 11 procent højere på grund af stigende indtægter fra skibsafgifter og arealleje. Samtidig betyder færre omkostninger til bl.a. løn og vedligeholdelse, at havnens samlede udgifter formentligt bliver 12 procent lavere.

 - Vi laver budgetopfølgning hver eneste måned, og nu er der kommet styr på udgifterne, siger Folmer Kristensen (DF), der netop er tiltrådt som ny formand for havneudvalget. Han blev udpeget af Vejle Byråd i sidste uge, som afløser for partifællen Thorkild Christensen, der trak sig i konsekvens af en kritisk revisionsrapport.