Venstre er klar til at genopstille Carl Holst

Esbjerg Omegns kreds er klar på at få Carl Holst tilbage og genopstille som kandidat til næste folketingsvalg.

Der bliver ingen retssag mod Carl Holst. Det betyder, at Carl Holst stadig er velkommen som kandidat for Venstre i Esbjerg Omegns valgkreds.

- Det har han fuldstændigt lov til at gøre, og det har jeg fuld forståelse for, han gerne vil. Det er hans eget ønske, og det må demokratiet vælge ud fra, siger Ketty Christoffersen, der er kommuneforeningsformand for Venstre i Esbjerg.

Ifølge Venstres vedtægter skulle Carl Holst ha været genudpeget som kredsens folketingskandidat allerede i juni sidste år, men kredsen fik dispensation, da den ønskede at afvente resultatet af politiets undersøgelser.

Nu foreligger resultatet: Der bliver ingen sag mod Carl Holst – og dermed er vejen banet til en genopstilling i Esbjerg Omegns Kredsen.

- Det er vælgerne, der skal stemme, om Carl Holst skal være med igen. Men jeg har ikke nogle problemer med at få Carl Holst med i kredsen igen, siger Ketty Christoffersen. 

Enighed i Esbjerg Omegn

I en rundringning TV SYD har fortaget lader der til at være enighed blandt Venstres lokale formænd i Esbjerg Omegn: De støtter op om Carl Holst.

Anders Rohr Jørgensen er vælgerforeningsformand for Venstre i Ribe. Han bakker op omkring Carl Holst.

- Carl har gjort et godt stykke arbejde for vores område, han gør det godt på Christiansborg, og det ønsker jeg skal fortsætte, siger Anders Rohr Jørgensen.  

Opbakning glæder hovedperson

Carl Holst er glad og lettet over afgørelsen. Samtidig glæder han sig over, at Venstre-medlemmerne stadig betragter ham som en mulig kandidat

- Det er jeg glad for. Jeg har tidligere sagt, jeg ikke kunne stille mig til rådighed, så længe jeg blev undersøgt. Undersøgelsens resultat er kommet. Man afviser, der er sket noget forkert, en klar afgørelse, nu skal man have et opstillingsmøde. Jeg stiller mig til rådighed men er jo også ydmyg over, at det er medlemmerne, der afgør, hvem der skal være kandidat, siger Carl Holst.