Vi køber ikke så vildt ind i Tyskland længere

Der er blevet længere mellem de fyldte trailere ved grænsebutikkerne.

Grænsekontrollen til Tyskland giver færre kunder i grænsebutikkerne. Det fortæller flere butikker til TV SYD. 

Og det er først og fremmest de kunder, der før fyldte en hel trailer med øl og andet alkohol, som ikke kommer så meget mere.

- Vi kan tydeligt mærke, at der ikke kommer så mange folk, og vi kan tydeligt mærke, at de ikke er her så tit, som før kontrollen kom. Netop fordi, de ikke kan købe øl, og hvad de ellers køber, uden at være bange for at blive stoppet, siger Jette Poulsen.

quote

- Det har været meget negativt. Helt sikkert. Vi kan tydeligt mærke, at der ikke kommer så mange folk

Jette Poulsen, salgsassistent i Otto Duborg Centret, Harreslee 

Ifølge en undersøgelse, Megafon har foretaget for TV SYD, fortæller otte procent af de adspurgte, at de på grund af grænsekontrollen kører mindre over grænsen, end de ellers ville have gjort.

Og det mærker blandt andre Jette Poulsen, der arbejder fem dage om ugen hos Beauty Shop i Otto Duborg Centret i Harrislee lige syd for grænsen ved Padborg. Hun kan se, at grænsekontrollen har haft indflydelse på omsætningen i grænsebutikkerne.

 
 

Både Jette Poulsen og andre, som TV SYD har talt med, siger, at de svigtende kunder plejer at købe meget stort ind. Enten for at have varer på hylderne i deres butikker i Danmark - eller for at sælge det videre til naboer og kolleger. 

 
 

- Det kan man jo ikke se, vel, men det gisner man jo om, at de bare sælger det videre. Jeg kan jo ikke stå og sige, at de gør, men det kan man forestille sig, når de kommer så tit, at det går til videresalg.  Førhen kunne de jo køre lige over grænsen, uden nogen stoppede dem og kontrollerede, hvad de havde i bilen eller i traileren. Og det kan de jo ikke nu, siger Jette Poulsen.

Megafons undersøgelse er lavet fra d. 3.-6. oktober for TV SYD blandt 1042 borgere i Syd- og Sønderjylland.

Hør Jette Poulsen fortælle om konsekvenserne af grænsekontrollen i klippet her: 

- Der er ikke så mange mere, som fylder traileren med. Før kunne de jo køre lige over. Det kan de ikke mere, siger Jette Poulsen fra Otto Duborg Centret i Harreslee.