Vikingekamp på Kongernes Jelling

Museet Kongernes Jelling lever højt på den historiske serie i TV. Og i maj holdes et foredrag om vikingernes fantastiske kæmpere, deres hovedvåben og kampteknik.

Det er det sidste foredrag i serien Historiske Stjernestunder på Kongernes Jelling. Kamp-arkæolog og cand. mag fra Københavns Universitet, Rolf Warming, folder sit speciale ud. Og der bliver plads til sværdslag, lover arrangørerne af foredraget den 10. maj.

Vikingernes legendariske kamphandlinger var mere avancerede og forskelligartede end hidtil antaget, siger Rolf Warming. Og han uddyber:

- I forbindelse med mit speciale i Forhistorisk Arkæologi på Københavns Universitet, har jeg foretaget en omfattende undersøgelse af historiske kilder og arkæologiske fund. Herunder alle skjoldrester fra vikingetidens Danmark - samt foretaget eksperimentelle forsøg med et rekonstrueret rundskjold og et skarpt sværd for at kunne belyse dette fascinerende aspekt af vikingetiden.

Foredraget krydres med demonstrationer af kampteknikker med både skjold og sværd. Her assisteres Rolf Warming af Lars Lind, der har mere end 40 års erfaring i nærkamp, og kampkunst og er chefinstruktør i Weapons Combat Systems.

Der sælges billetter til foredraget, som arrangeres af VejleMuseerne.