Virker din røgalarm?

Mange syd- og sønderjyder har en røgalarm siddende i loftet derhjemme. Men det er langt fra alle alarmer, der virker. Det vil Røgalarmpatruljen gøre noget ved.

Hvis du bor i Hedensted, kan du lørdag være så heldig, at Røgalarmpatruljen banker på din dør. Patruljen har nemlig sat hele lørdagen af til at sikre sig, at der sidder røgalarmer i alle hjem, og at de rent faktisk virker.

I alt tre patruljer hjælper i dag med røgalarmer i Hedensted. Alle patruljerne består af en brandmand fra lokalområdet samt to eller tre børn, der frivilligt hjælper til. Børnene har i løbet af ugen fået undervisning i røgalarmer og brandsikkerhed, så de er klædt på til røgalarmtjekningen i dag.

Røgalarmer og brande i tal

  • 360.000 danskere har haft brand i hjemmet i de sidste fem år
  • I 2015 omkom 68 personer som følge af brand i Danmark
  • 70 % af danskerne har en røgalarm i hjemmet – men det er ikke alle, der virker
  • 85 % af alle dødsbrande sker i hjem uden en røgalarm

Patruljen er især interesseret i at hjælpe ændre mennesker med at tjekke deres brandalarm – eller sætte en hel ny brandalarm op, hvis ikke der findes én i hjemmet. Ældre mennesker har nemlig større risiko for at få brand i hjemmet.

Det er især ældre mennesker, der er i risikogruppen, når det gælder brand i hjemmet. Mange af dem har faktisk en eller flere røgalarmer, men vi ved desværre, at en del af dem ikke virker – først og fremmest fordi batteriet er brugt op, og fordi det er svært for mange ældre at skifte det, siger Peter Hofman-Bang, overingeniør i BrandBevægelsen, i en pressemeddelelse.

Det er Hedensted Kommune, BrandBevægelsen og TrygFonden, der står bag Røgalarmpatruljen.