Virksomhed: Svært at få højtuddannede til Billund

Ledelsen i Billund Aquakultur forudser, at det bliver svært at trække højtuddannede til byen. I forvejen pendler størstedelen af de arbejdende til byens virksomheder.

Det bliver svært at tiltrække tegnere, ingeniørerer og projektledere til Billund i fremtiden. Sådan forudser ledelsen i Billund Aquakultur - en virksomhed der producerer fisk i tanke på land til eksport.

Ledelsen vil gerne have virksomheden til at vækste i de kommende år fra 50 til 100 medarbejdere alene . En af medejerne mener, at det kræver hårdt benarbejde at få dygtige folk til byen.

- De medarbejdere, som vi har haft til samtale, er jo ikke sådan, at de kommer og signalerer, at nu flytter vi til Billund, siger medejer Christian Sørensen. til TV SYD

I Billund er det i forvejen svært at få folk til at slå sig ned. Lige nu pendler cirka 9000 af de 17.000 arbejdende til og fra byen. Derfor er Christian Sørensen også klar over, at det kan blive nødvendigt at søge andre steder hen.

- Vi skal vækste med 25-30 procent om året, og det kræver medarbejdere. Det kræver ressourcer. Så hvis ikke vi kan finde de ressourcer i Billund, så skal vi udvide andre steder, og det vil i vores tilfælde være i Chile, siger han og peger på, at kulturen er anerledes:

- Vi har et datterselskab i Chile, og der flytter man gerne 1000 kilometer fra den ene by til den anden for at få et arbejde. Men jeg tror, at det er lidt svært i Danmark, fordi folk er meget  fastgroet, der hvor de nu har bosat sig.