Virtual Reality hjælper syge børn

Alvorligt syge børn går glip af meget, når de ikke kan kommer i skole. Det kan et sæt Virtual Reality-briller lave om på.

Børn, der har en kronisk sygdom eller er langtidssygemeldt, går glip af meget, når de ikke kan være med i skolen. Med et sæt Virtual Reality briller kan de få mulighed for både at følge undervisningen, men måske ligeså vigtigt kan de også følge med i klassens sociale liv. 

Amanda Langkilde er indlagt flere uger om, fordi hendes immunforsvar og lymfesystem ikke fungerer, som det skal. Hun tror, at et sæt Virtual Reality-briller ville kunne hjælpe hende rigtig meget, specielt når hun skal tilbage på skolebænken.

- Det ville blive en mega byrde, der blev taget af mine skuldre. Det ville hjælpe til mig til ikke  at stresse over, om jeg får fulgt med i det hele, for jeg har jo hørt, det faglige som er blevet sagt,  og jeg har kunnet høre, hvad der er sket socialt blandt de andre, siger hun til TV SYD. 

Hjælpen er på vej

Tina Reimann er Sygehuslærer på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Sammen med et IT-firma er hun ved at udvikle en Virtual Reality-brille, der kan hjælpe børn som Amanda, der tit er syge, med at være i skole hjemmefra.

- Det er tænkt ind som en måde at have en følelse af at være i skole, i klassen med  kammeraterne i læ 

 
 

ringsfællesskabet i stedet for at være sat ud hele tiden, siger Tina Reimann til TV SYD.

Hun understreger også vigtigheden af, at der kommer in put fra jævnaldrende klassekammerater, da det betyder meget for indlæringen.