Vraget af Sea Worker overvintrer i Vesterhavet

Vraget af det store havvindmølle-installationsfartøj Sea Worker overvintrer i Vesterhavet på en position mellem Nymindegab og Hvide Sande. Dykkere har fjernet en del af vraget, der dog stadig rager op over vandoverfladen.

Bjærgningen og ophugningen var godt på vej, inden efteråret satte en stopper for arbejdet. Der stikker dog stadig dele af riggen op over vandet, oplyser direktør i A2Sea, Jens Frederik Hansen, til TV SYD. Alle miljøfarlige væsker og olie er fjernet fra vraget.

Sea Worker, der var ejet af  A2SEA i Fredericia, er 55,5 meter lang og 33 meter bred og har et areal på 750 kvadratmeter. Sea Worker rev sig løs under sejlads fra Frederikshavn til Esbjerg natten til onsdag den 27. januar, da Sea Worker blev trukket af slæbebåd, og kablet mellem de to fartøjer sprang i blæst og hårdt vejr.

Alle mand ombord blev reddet i en dramatisk natlig redningsaktion. Sea Worker gik på grund et par kilometer ude i Vesterhavet, men rev sig atter løs en uge senere i ny omgang hårdt vejr og væltede nærmere kysten nord for Nymindegab.

I sensommeren gik bjærgningen i gang efter oprydning af vraggods omkring vraget, der ligger ret dybt begravet i havbunden.

Derefter begyndte dykkere i at skære selve vraget i stykker. Det er et arbejde, der kræver stille og roligt vejr – og med efterårets komme måtte det indstilles.

 

- Der rager stadig dele af vraget op over havoverfladen. Arbejdet med fjerne vraget helt fortsætter igen til foråret, når vejret igen tillader at arbejdet kan foregå mere sammenhængende og med færre afbrydelser, fortæller direktør i A2Sea, Jens Frederik Hansen, til TV SYD.