Klokkerne ringede for fred i Syd- og Sønderjylland

I dag ringede de syd- og sønderjyske kirker med klokkerne i den 11. time for at markere 100-årsdagen for afslutningen på Første Verdenskrig.

Nøjagtig i dag den 11/11 i den 11. time sluttede Første Verdenskrig. Dagen bliver markeret i hele Europa, og i Danmark blev den blandt andet markeret af alle de syd- og sønderjyske kirker. Her ringede kirkeklokkerne i Haderslev og Ribe Stift.

I Toftlund Kirke blev der også hængt en krans under mindetavlen for de faldne sønderjyder under Første Verdenskrig. 

Markeringen i de kirkelige distrikter skete efter opfordring fra blandt andre Marianne Christiansen, biskop i Haderslev Stift.

- I resten af Danmark kan man godt tit glemme, hvad den store krig betyder, men i Sønderjylland er det minde rigtig levende, fordi mange familier stadig har minder om, hvad det vil sige at være i krig, fortæller hun til Ritzau.

Klokkerne ringede også her i Tyrstrup Kirke i Christiansfeld. 

Sønderjylland var som den eneste del af landet med i Første Verdenskrig, da vores del af landet var under tysk herredømme. Resten af Danmark var neutralt.

Tæt på klokken halv seks om morgenen den 11. november 1918 blev krigens parter enige om en våbenhvile. Allerede klokken 11 trådte våbenhvilen, der blev afslutningen på Første Verdenskrig, i kraft.

Arrangementerne i forbindelse med fejringen af Første Verdenskrigs afslutning begynder allerede fra morgenstunden over hele Sønderjylland. 

Første Verdenskrig: